HUTAN LIPUR RASAU KERTEHTerletak 16 km dari Pekan Kerteh melalui Jalanraya Kerteh-Dungun, 115 km dari Bandar Kuala Terengganu. Hutan Lipur Rasau Kerteh terletak dalam Hutan Simpan Rasau Kerteh, Daerah Kemaman yang mempunyai jenis Hutan Dipterokarp Pamah dan kaya dengan pokok-pokok dari spesies seperti meranti dan keruing. Di sini juga pengunjung boleh bersiar-siar dan melihat hidupan liar melalui denai hutan yang disediakan.Pelbagai kemudahan di sediakan untuk kegunaan pengunjung seperti pondok rehat dan denai hutan.

Beberapa kemudahan disediakan seperti chalet, tapak perkhemahan, jambatan gantung, pondok informasi dan lorong pejalan kaki.jika ke Kemaman jangan lupa ke Hutan Lipur Rasau Kerteh.Banyak aktiviti yang boleh dilakukan antaranya ialah bersiar,berenang,tracking,berkelah dan berkhemah.

Pengunjung boleh menggunakan kenderaan sendiri atau pengangkutan awam seperti bas atau teksi dari Bandar Dungun untuk datang ke sini.Rasailah kedinginan air terjunnya dan kecantikan alam semulajadinya.
Untuk sampai ke sini.
 

Keindahan@Terengganu Copyright © 2009 Keindahan Terengganu is Designed by Widget Islamic